Duelul viorilor

Vă invităm să luați parte la un concert extraordinar al violoniștilor Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail.

Evenimentul are loc în cadrul turneului național „Duelul viorilor”, ajuns la ediția a IX-a.

De-a lungul secolelor, rivalitatea feroce dintre două familii de mari lutieri – Stradivarius și Guarneri – a condus la controverse aprige între susținătorii uneia sau alteia dintre ele. Cine a fost cel mai mare lutier din lume?

Liviu Prunaru este concert-maestrul celui mai bine cotat ansamblu muzical din lume – Royal Concertgebouw Amsterdam, urmand sa ne incante pe celebra vioara Stradivarius, construita de lutierul italian în 1694. Instrumentul este pus la dispozitie de vestita orchestra al carei concertmaestru este.
Gabriel Croitoru membru al Cvartetului de Stat “Transilvan” al Filarmonicii “Transilvania” din Cluj-Napoca, solist-concertist al Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiesti si profesor universitar dr. la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, va concerta pe vioara Guarneri del Gesu “Catedrala” (1730), pusa la dispozitie de Muzeul “George Enescu”.
Pianistul Horia Mihail a concertat cu majoritatea orchestrelor din România și a susținut numeroase concerte în țară și în străinătate, în cadrul „Romanian Piano Trio”, alături de Alexandru Tomescu și Răzvan Suma. Este protagonistul proiectului național „Pianul călător”.
Evenimentul este organizat de Rotary Club Cluj-Napoca Opera în parteneriat cu Opera Națională Română din Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect de susținere a activității Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca. Proiectul constă în organizarea unor evenimente culturale cu scop caritabil iar fondurile strânse în urma vânzării biletelor la aceste evenimente vor fi donate pentru achiziționarea unei ambulanțe de tip A1.