Duelul Viorilor – 2 Aprilie 2019

De-a lungul secolelor, rivalitatea feroce dintre două familii de mari lutieri – Stradivarius și Guarneri – a condus la controverse aprige între susținătorii uneia sau alteia dintre ele. Cine a fost cel mai mare lutier din lume?

Liviu Prunaru este concert-maestrul celui mai bine cotat ansamblu muzical din lume – Royal Concertgebouw Amsterdam, acesta a concertat pe vioara Stradivarius.

Gabriel Croitoru membru al Cvartetului de Stat “Transilvan” al Filarmonicii “Transilvania” din Cluj-Napoca, solist-concertist al Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiesti a concertat pe vioara Guarneri del Gesu “Catedrala” (1730), pusa la dispozitie de Muzeul “George Enescu”.

Pianistul Horia Mihail a concertat cu majoritatea orchestrelor din România și a susținut numeroase concerte în țară și în străinătate, în cadrul „Romanian Piano Trio”, alături de Alexandru Tomescu și Răzvan Suma. Este protagonistul proiectului național „Pianul călător”.
Acest eveniment face parte din turneul cu același nume ajuns la ediția a IX-a.

Acest eveniment este primul din seria de evenimente culturale organizat pentru susținerea Centrului de Îngrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca. Fondurile strânse vor fi donate pentru achiziționarea unei Ambulanțe de tip A1.