Predarea oficială a Ambulanței Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca

În această perioadă aparte, cuvântul „împreună” pare să prindă noi și cu atât mai profunde semnificații, încurajat de gesturi de solidaritate care reamintesc faptul că apropierea sufletească nu are noțiunea distanței. Become daring, check out your main luck %%link%%. Întocmai în acest spirit darnic și implicat, Rotary Club Cluj-Napoca OPERA anunță reușita celui mai recent proiect comunitar: O ambulanță pentru Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca. Apogeul acestuia a fost împărtășit publicului joi, 28 mai 2020, ora 18:00, prin predarea Ambulanței de tip A1 achiziționată, prin intermediul acestui proiect, noilor săi proprietari, Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca.

Lansată în urmă cu un an, această inițiativă caritabilă își propunea strângerea de fonduri necesare unei ambulanțe performante, ce urma să vină în sprijinul atât de necesar centrului de îngrijire. Fondurile dedicate au fost strânse în mod inedit de clubul Rotarian prin prezentarea unor spectacole și evenimente a căror vânzare de bilete a avut această destinație precisă. Campania a invitat la generozitate și donații pe toți cei dornici de o faptă bună. Această misiune comunitară va fi îndeplinită joi, 28 mai 2020, atunci când ambulanța va fi predată în prezența reprezentanților Clubului Rotary Cluj-Napoca Opera: Dl. Dominic Gidro – Președinte, Dl. Cristian Avram – Președinte Fondator, Dl. Florin Estefan – Membru fondator, Dna. Anca Pintilie – Manager proiect și Membru Fondator precum și a altor Membri ai clubului. Acestora li se alătură, din partea Centrului de Îngrijiri Paliative: Înaltpreasfințitul Părinte †Andrei Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, precum și Directorul general, Pr. Bogdan Chiorean.  Grație acestora, precum și tuturor donatorilor implicați, proiectul a devenit un exemplu de inițiativă comunitară, cu o putere impresionantă de implicare și solidaritate. Având misiunea asistenței medicale, spirituale și sociale, Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, inițiat la Cluj în anul 2009.  Acesta acordă gratuit asistență medicală pacienților cu boli cronice progresive, în deosebi oncologice, aflați în stadii avansate de evoluție. Serviciile medicale ale centrului sunt oferite atât la sediu, în regim de spitalizare continuă, cât și ambulatoriu și prin vizite medicale la domiciliu. Acestea sunt completate de asistența religioasă și psihologică oferită de specialiștii centrului atât pacienților, cât și aparținătorilor. În pofida considerabilei implicări în îngrijirea fiecărui pacient, resursele centrului sunt, însă, limitate iar fiecare sprijin este binevenit. O ambulanță este esențială în desfășurarea activității profesioniste a unui astfel de centru specializat pe îngrijiri paliative, în rândul cărora se regăsesc patologii precum: cancerul, bolile cardiovasculare, bolile respiratorii cronice, SIDA, diabetul, insuficiența renală, bolile cronice hepatice, unele boli neurologice și malformațiile congenitale. Anual, în România, aproximativ 172.663 persoane au nevoie de îngrijiri paliative. În prezent, există doar 1.779 de paturi de destinate acestora în țară, dintre care 1.037 de paturi cu acces fără plată în sistemul public sau prin furnizori ONG de servicii. Aceste cifre sumbre pot deveni, în timp, mai puțin discrepante prin inițiative precum cea a Clubului Rotary Cluj-Napoca Opera, o dovadă deosebită de empatie și implicare.   

Concert’n 4-1+2

Revenită de curând de pe însoritele meleaguri ale Absurdistanului, fosta studentă la Medicina Femurului și steaua noastră polară, Ada Milea, ne pregătește pentru Olimpiada de Algebră a lui 4-1+2 împreună cu echipa: Anca Hanu (voce, vioară, flașnetă), Cristi Rigman (muzicuță, atitudine, volum) Sânziana Tarța (vocalize, seriozitate, coafură), Radu Dogaru (expresie, muzicalitate, ochelari).

Declaratie

Țușca Vilmoș și-a început ,,cariera artistică” la Gala Tânărului Actor în anul 2000, apoi pe scena Teatrului Național din Cluj, când i-a decis destinul, viitoarei actrițe, întâlnirea cu regina Gertrude din Hamlet-ul lui Vlad Mugur. De 19 ani, Țușca, purtând aceiași pălărioară mov, coboară în Studioul „Euphorion” a Teatrului Național din Cluj Napoca, partenerul nostru în organizarea acestui one-woman show și își spune povestea, cu umor și tristete în egală măsură.
De data aceasta rolul ei va fi și acela de a susține campania ,,o ambulanță pentru Centrul de Îngrijiri Sfântul Nectarie din Cluj-Napoca.

Pe această cale dorim să mulțumim și Teatrului Național Cluj-Napoca pentru susținere și pentru dovada faptului că este alături de oameni.

Te invităm să susții și tu activitatea Centrului de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie donând pentru achiziționarea unei ambulanțe de tip A1.

Donațiile se pot depune în cont:
ASOCIAȚIA ROTARY CLUB CLUJ-NAPOCA OPERA
Banca Transilvania
RO13BTRLRONCRT0440380102
cu mențiunea:
O Ambulanță pentru Centrul de îngrijiri paliative Sfântul Nectarie Cluj-Napoca

Sogno

Joi, 7 noiembrie, începând cu ora 19:00, baritonul Florin Estefan, acompaniat la pian de Mihai Diaconescu, adresează o invitație specială iubitorilor de muzică prin recitalul extraordinar SOGNO, un eveniment liric excepțional găzduit de Biserica Reformată Cluj-Napoca.
Evenimentul este organizat de Rotary Club Cluj-Napoca Opera și este dedicat strângerii de fonduri pentru achiziționarea unei ambulanțe de tip A1 pentru Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie Cluj-Napoca.
Programul propus este o incursiune originală în repertoriul de lieduri, ariete, romanțe și piese pentru voce și pian ale compozitorilor Franz Liszt, Stanislao Gastaldon, Francesco Paolo Tosti, Enrico Toselli, Jorge Del Moral, Claude Debussy, Vincenzo di Chiara, Ernesto Di Curtis, conturând evoluția unui vis liric plin de emoție.

Bogat în sensibilitate, Sogno reflectă ipostaze diverse ale iubirii, de la vraja sa îmbietoare, la abisurile lipsite de speranță, repertoriul recitalului, variat din punct de vedere stilistic, impresionând plăcut spectatorii.

Programul complet al recitalului cuprinde :
Liebestraum – F. Liszt, Musica Proibita – Stanislao Gastaldon, Lolita – Arturo Buzzi-Peccia, Segreto – Francesco Paolo Tosti, Seranata Rimpianto – Enrico Toselli, Besos Robados – Jorge Del Moral, Tristezza, L’ultima canzone, Non t’amo piu, Sogno Malia, Serenata, A’Vucchella, Ideale – Francesco Paolo Tosti, Claire de lune – Claude Debussy, La Spagnola – Vincenzo di Chiara, Non ti scordar di me – Ernesto Di Curtis

Battle Cidru vs Bere

Un eveniment altfel decât cele cu care am obișnuit publicul nostru de până acum.

A fost un eveniment unde prietenii noștri de la Kutuma și Harvester au acceptat invitația noastră de a concura pentru a ne ajuta în eforturile noastre de susținere a Centrului de Îngrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca. Fondurile strânse vor fi donate pentru achiziționarea unei Ambulanțe de tip A1.

Fiindcă noi facem diferit lucrurile am făcut o mică asociere între cele două licori. O asociere cu grupul Anatholis, o asociere diferită dar de succes, SIgur vom repeta competiția fiindcă la finalul evenimentului am avut parte de o remiză.

Menajeria de Sticlă

Al doilea eveniment organizat pentru susținerea Centrului de Îngrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca. Prin fondurile strânse vor fi donate pentru achiziționarea unei Ambulanțe de tip A1.

Această piesă de teatru, capodoperă a dramaturgului american Tennesse Williams, face o paralelă la realitățile societății românești actuale și vorbește despre fragilitatea relațiilor interumane.

În distribuție, cunoscuții actori colaboratori ai Teatrului Național Cluj, Bogdan Rădulescu (Jim), colega noastră Narcisa Pintea (Amanda) și actori ai acestuia Dan Chiorean (Tom) și Alexandra Tarce (Laura)
Regia m.chris.nedeea

Duelul Viorilor – 2 Aprilie 2019

De-a lungul secolelor, rivalitatea feroce dintre două familii de mari lutieri – Stradivarius și Guarneri – a condus la controverse aprige între susținătorii uneia sau alteia dintre ele. Cine a fost cel mai mare lutier din lume?

Liviu Prunaru este concert-maestrul celui mai bine cotat ansamblu muzical din lume – Royal Concertgebouw Amsterdam, acesta a concertat pe vioara Stradivarius.

Gabriel Croitoru membru al Cvartetului de Stat “Transilvan” al Filarmonicii “Transilvania” din Cluj-Napoca, solist-concertist al Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiesti a concertat pe vioara Guarneri del Gesu “Catedrala” (1730), pusa la dispozitie de Muzeul “George Enescu”.

Pianistul Horia Mihail a concertat cu majoritatea orchestrelor din România și a susținut numeroase concerte în țară și în străinătate, în cadrul „Romanian Piano Trio”, alături de Alexandru Tomescu și Răzvan Suma. Este protagonistul proiectului național „Pianul călător”.
Acest eveniment face parte din turneul cu același nume ajuns la ediția a IX-a.

Acest eveniment este primul din seria de evenimente culturale organizat pentru susținerea Centrului de Îngrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca. Fondurile strânse vor fi donate pentru achiziționarea unei Ambulanțe de tip A1.

Rota Quiz

Scopul acestui concurs de cultură generală este de a strânge fonduri pentru Asocuiația Something New.

Asociația Something New are ca scop dezvoltarea educațională, artistică și culturală a copiilor care provin din familii defavorizate.
“Programul este structurat pe niveluri de vârstă, clasele 0-IV şi clasele V-VIII şi include oferirea de servicii în centre de zi, unde copiii primesc ajutor la teme, meditaţii, asistenţă de specialitate, activități culturale, vizite la muzeu, vizionări de filme şi documentare, ieşiri la cinema, ieşiri în parc, tabere și activităţi sportive.”

Un proiect organizat în parteneriat cu Rotaract Cluj – Napoca. Acesta s-a desfășurat lunar din toamna anului 2018 până în vara anului 2019.

Bal Mascat

Evenimentul a făcut parte din campania ”1.12 Wheels For Life” a prietenilor de la Beard Brothers. Campania a avut menirea de a cumpăra o ambulanță pentru SMURD Cluj.

În desfășurarea evenimentului din 19 Ianuarie 2019 ținuta a fost una de gală și au avut loc reprezentații din partea Extravaganza Quartet, trupa Remakers și corpul d ebalet al Operei Române.

În cadrul acestui eveniment alături de CLuj Design Days am organizat și o licitație de produse prezentată de colega noastră Elena Ivanca.